ODRŽANA „LIKOVNA KOLONIJA PESKI – ART 2017 ĐURĐEVAC“

 

Danas je u Đurđevcu održana Likovna radionica “Peski-Art 2017.Đurđevac” koja je organizirana u čast  sugrađanina i počasnog građanina, heroja Domovinskoga rata, generala MLADENA MARKAČA, a kojom obilježavamo značajne datume novije hrvatske povijesti: Dan neovisnosti i Dan oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haag. Ovo je ove godine po jubilarni peti puta kako se održava likovna kolonija, kojoj je nazočilo oko 40-tak umjetnika iz čak 9 županija Lijepe naše.

Likovnu koloniju otvorio je prof. Hrvoje Janči,  gradonačelnik grada Đurđevca, dok su putem streaminga Braniteljskog radija RH, vukovarski dogradonačelnik gosp. Marijan Pavliček i predsjednik udruge Franjo Mihočka izmijenili prigodne riječi povodom i Dana neovisnosti i darovanja radova s ove likovne kolonije. Gosp. Marijan Pavliček (HKS), napomenuo je da ovu suradnju treba nastaviti, jer mu je poznato kako je za vrijeme Domovinskog rata, jedan dio prognanih vukovaraca bio smješten i na području Đurđevca, pa je dogovoren termin daljnje zajedničke suranje i susret na dan 16. 11. 2017. godine u Đurđevcu, kada se obilježava oslobađajuća presuda generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Ova likovna kolonija tj. njezini radovi su namijenjeni za Općoj županijskoj bolnici Vukovar, bolnici hrvatskih veterana.

Sve ovo je učinjeno uz pomoć zahvaljujući  pokroviteljima-MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA RH, GRADU ĐURĐEVCU I KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI, te donatorima, sponzorima, medijskim pokroviteljima, suorganizatorima, članovima naše udruge, članovima udruga suorganizatora, kao i mnogim dobrim ljudima koji nas podržavaju i pomažu u organizaciji i odrađivanju mnogobrojnih poslova prilikom organizacije.