Gospodo političari tko će zaštititi nas od velikosrpske politike?!

Gospodo političari tko će zaštititi nas od velikosrpske politike?!

Vama smo gospodo izborili državu kojom danas vladate, tražimo li previše ako želimo mirno i dostojanstveno živjeti u njoj? Pada li nekome od vas na pamet kako se osjećamo dok slušamo gotovo svakodnevno velikosrpsku retoriku u hrvatskom medijskom prostoru, istu onu retoriku koju smo slušali početkom 90-tih prošlog stoljeća, nakon koje je uslijedila krvava agresija.

Sjećate li se gospodo tih dana koje je većina vas diplomatski izbjegla u sigurnosti europskih metropola, a većina nas provela u rovovima? Nemojte nam više prodavati priče o toleranciji jer sve smo ovo već jednom vidjeli.  Srbija nije tek jedna od susjednih zemalja s kojim imamo neke nesporazume nego država agresor koja još uvijek nije doživjela nikakvu katarzu niti će ju u skorije vrijeme doživjeti.

Ne bojimo se mi gospodo ni Srba ni Srbije jer s njima smo priču završili još 95., ali se bojimo vas, vašeg beskičmenjaštva, podaništva i kukavičluka. Ima li među vama barem jedan koji je sposoban obraniti čast i dostojanstvo hrvatske države, barem s približno onoliko žara kakvim smo mi branili njenu slobodu?

Ako već nemate domoljublja imate li barem one elementarne muške časti da ne dopustite da vas gost provocira u vlastitoj kući i to nakon što vam je tu istu kuću već jednom zapalio a vi mu oprostili kao da nije ništa bilo. Vidite li opet plamen oko kuće ili ćete se nastaviti češljati kao babe?

Čak bi i babe, kojima se moramo ispričati jer ih uspoređujemo s vama, istog trena napustile skup na kojemu se otvoreno propagira velikosrpska politika. Usred Zagreba! A vi gospodo plješćete! Kako vas nije sram!

Predsjedništvo UHB RH